ART BY TINA

GI-failure.
ÅT SKOGEN. Mina senaste veckors försök till att hålla en bra GI-kost (äta mindre kolhydrater) har gått fullständigt åt skogen. De första två veckorna gick hyfsat bra, men under Köpenhamnsresan så gav jag upp helt. Under resan har jag ätit hamburgare, baguetter, pommes och annat med skyhöga kolhydratsvärden. Och öl, massor med öl.

Visserligen så har jag varken gått upp eller ner så det är väl sak samma. Vill ju egentligen bara få en snygg mage som inte ser uppsvälld ut. Får väl satsa på att använda min sit-up bänk lite flitigare. Har ju trots allt sprungit en mil i veckan under dessa veckor - och det är jag rejält imponerad av.

Tänkte att jag kör riktigt seriöst denna vecka - med både träning och kost. Sen åker jag ju på festival nästa tisdag, och då blir det oundvikligt att inte äta skräpmat och dricka öl i en vecka.Till lunch gjorde jag en sallad på tonfisk, tomater och majs (vet att majs har högt GI men en deciliter är ju inte så mycket). Kvällens middag kommer att bestå av en grönsallad, hemmagjord vitlökssås på turkisk yoghurt och grillad kyckling.

stuff-from-copenhagen.

Samlar alltid på mig en massa vykort var jag än är.


Tjuvade med mig tre kullerstenar hem, väskan var tung men fönstret blev fint!


Köpte med mig en galet vacker kossa som även fungerar som sparbössa, en miniatyr från CowParade. CowParade är en gigantisk konstutställning där konstnärer ställer ut ko-skulpturer. Korna ställs ut i olika städer över hela världen.  CowParade startade i Tyskland -98. Inför varje ny stad som besöks tillverkas cirka 70 nya kor. Lokala konstnärer designar kossorna. Har inte lyckats läsa mig fram till om just denna kossa finns på riktigt eller vilken konstnär som skapat den. Men jag ska fortsätta undersöka det. Den skulle ha kostat 245 danska - men fick den för fyndpriset 100 dkr (ca 130 kr).


Billiga Converse. 329 dkr. Välkomnar mitt fjärde par i samlingen...


Var tvungen att köpa med lite alkoholhaltiga drycker, trots att det inte är så billigt som det var förr. Lime-öl, äpple-smirnoff och Rosa skumpa.

...hittade även lite målargrejer, en stor stämpel i form av en blomma (perfekt till ett projekt jag ska påbörja) och en cerise 3D färg.

copenhagen-weekend.
BILDDAGBOK FRÅN KÖPENHAMN.


Mot Köpenhamn! På bron mellan Sverige och Danmark, strax innan den läskiga undervattenstunneln.


Wakeup Copenhagen. Imponerande snyggt budgethotell. Danskar är grymma på design.


Gillade att man kunde sitta i hotellrummets fönster. Älskar fönsterbrädor som man kan sitta i! Fast utsikten var inte riktigt lika imponerande, betongdjungel.Spenderade halva lördagen på Tivoli. Roligt och färgglatt nöjesfält. Nöjd att solen lyste på oss.


Var självklart tvungna att testa Tivolis egna öl, lite mörkare men smakade gott (trots att jag vanligtvis inte gillar mörka ölsorter).


Beundrade svarta tulpaner och vann en liten fisk i en grip-klo-maskin (efter typ 20 försök).


Var lite besvikna över att den riktiga Lille Havsfruen var utlånad til Kina just nu - men i en damm inne på Tivoli fanns hennes tvilling, konstnären hade lånat ut sin privata skulptur tills den riktiga kommer hem igen.


Efter Tivoli besöket gick vi och köpte en massa öl och cider, placerade oss på en solig trappa och skålade.


Eurovision-förfest på hotellrummet innan det var dags att testa nattlivet i Nyhavn och på Ströget.


Linda, Patrik, Kristian och jag - inne på en Irländsk pub på Ströget.


Söndagsbrunch med utsikt över dom vackra husen i Nyhavn.

Innan vi satte oss i bilen för att åka alla långa och många mil hem igen så gjorde vi ett stopp på ett stort köpcentrum, Fields, köpte med mig rosa skumpa, öl, smirnoff drinkar, converse, en keramik ko och lite annat. Lägger upp bilder på shoppingen ikväll.