ART BY TINA

#MYLITTLEPONY
MY LITTLE PONY // FOXHEAD // GUNS N´ ROSES
 
 
#EGOPICS
EGOPICS. SELFIES. FACELOOKS
 
Många nya begrepp har kommit upp i samband med fenomenet #hashtags. Här kommer två selfies, eller egopics som jag föredrar att kalla dom. Tagna precis innan jag stack i väg till tatueringsstudion. Supermeganervös.
 
 
#QUETZALTATTOO
THE QUETZAL BIRD
 
Som många av er redan sett på fejjan eller på insta så gjorde jag igår min efterlängtade chestpiece...fast som mer är en bröst-mage-revben tatuering. Så jävla nöjd med resultatet! Placeringen och formen har jag skissat upp själv och fågeln skapade min tokduktiga tatuerare utifrån en mängd olika inspirationsbilder jag tagit fram. Färgerna är anpassade så att dom matchar min påfågelarm - som samma tatuerare gjorde för drygt två år sedan.
 
Ni brukar ju alltid vara nyfikna på om det gjorde ont. Och ja, svaret är ja! Supermegaont på sina stället, speciellt solar plexus, vilken otäck känsla, nyckelbenen va inte heller det skönaste jag upplevt. Men värst är ändå revbenen, fy tusan. När jag gjorde min kingfisher i våras lovade jag mig själv att aldrig göra om det - det är konstigt så fort man glömmer. Men som jag sagt förut, värt varenda smärtsam minut.
 
Quetzal är en helig fågel med massa myter kring sig - den sägs bland annat vara en fjäderbeklädd gud. Aztekerna hyllade den så högt att det var dödsstraff på att döda den. Dess stjärtfjädrar var så eftertraktade att de har används som pengar. Den finns i central- och sydamerika och är fridlyst i många av länderna. Quetzal är nationalfågel i Guatemala - ett av mina favoritländer, underbart land med extremt spännande kultur speciellt med tanke på mayaindianernas lämningar - och även för dom hade fågeln stor betydelse och stod för bland annat frihet. En av myterna kring fågeln är att dess hjärta brister om den fångas.
 
De två bilderna till höger är tagna av min tatuerare, Vilda.