ART BY TINA

ATELJÉ
För ett par veckor sedan kom jag på den suveräna planen att skaffa en ateljé, sagt och gjort, mailade till konstföreningar/kulturfolk/kommunen/hyresvärdar och andra och fick tillslut napp på en lokal mitt i centrala Uddevalla. Bottenplan, 25 kvadrat, toalett och litet kök. Kunde inte bli bättre. Igår skrev jag på kontrakt för ett år framöver och på måndag får jag nycklarna. Till min första egna RIKTIGA ateljé! Dessutom fick jag en beställning på två tavlor idag så nu har jag något att börja med när jag flyttar in. 
 
Miss Peacock Fairy, såld till Stockholm. 
 
VINTERRESA
Det känns lite overkligt, mindre än två månader kvar till nästa äventyr! Thailand-Kambodja-Vietnam. Ungefär så här tror jag min resväg kommer att se ut. Åker med Rosa Bussarna, som jag åkte med genom Centralamerika 2011. Denna resa blir dock lite kortare, det blir 3 intensiva veckor, med mycket upplevelser, nya vänner, fantastisk mat - äventyr! Allra mest ser jag fram emot den gamla tempelstaden Angkor Wat - tror och hoppas att den kommer vara lika mäktig och spännande som Tikal i Guatemala. För det var verkligen WOW att få vandra runt i mayaindianernas ruiner. Bangkok (Thailand) och Ho Chi Minh (fd Saigon, Vietnam) kommer också bli höjdpunkter på resan - även om jag föredrar att besöka ställen som är mindre hysteriska. Landsbygden i Kambodja kommer nog att vinna mitt hjärta även om det kommer att bli svårt att ta in allt som hänt under Pol Pot & Röda Khmerernas styre. Vi kommer att besöka både tortyrfängelset och dödens fält där tusentalsfångar slogs ihjäl och slängdes i massgravar...man uppskattar att ca en och en halv miljon människor mördades...och detta hände 1975-1978. Man mår ju illa. 
 
Jag kommer döpa denna resa till Indokina som är den del av Sydostasien där Kambodja, Vietnam och delar av Thailand ingår (även Laos, Burma - med det får bli ett framtida äventyr). 
 
 
#theartieproject (1)
Som många av er redan vet så har jag kommit in på en konstskola, går en kurs som heter Projekt & idégestaltning. Och det är precis vad det handlar om, att komma på en grym idé och sedan genomföra det som ett projekt. Det här är mitt projekt. 
 
#theartieproject 
 
Gestaltandet av det egna jaget- en studie i skissteknik och självbetraktelse
med utgångspunkt ur medvetandefilosofin 

Kroppen/Selfie vs Själen/Artie

”The eyes see only what the mind is prepared to comprehend”
Henri Bergson
 
 
 
 
Det här är ett första utkast. En dokumentation. Oredigerat och oputsat.