ART BY TINA

ROADTRIP NORRLAND

Tidigt på fredagsmorgonen packade jag in mig själv i bilen och körde från Uddevalla till Larv på schlätta för att möta upp polare 1 och byta bil, sen vidare till Nossebro och plockade upp polare 2. Resan kan börja! 

 

Från västkust & schlätta till norrländska Lule. Längst med med Sveriges östkust. E4 Norr. En liten nätt sträcka på drygt 130 mil. Start fredag. Hemma måndag. 

 

#roadtriptoluleå #260mil

 

På vägen upp övernattade vi i Umeå och på vägen ner stannade vi i Gävle. Under färden såg vi 6 döda rävar (ej mördade av oss), hade adventsfika med julsånger "Tomten jag vill ha en riktig jul en sån som man haaaaar när man är liten", x-antal pissepauser, ett par matstopp (för att äta nåt lite lätt som typ en halv gris) och några sightseeingstopp.

 

Uddevalla - Larv - Nossebro
Laxå - Subway brunch vid trollröven
Örebro - swischade bara förbi
Arboga - Kära örebroare
Västerås - här hände inget
Sala - Silvergruvan, pissepaus i Främlingshus
Kila - Flamingokyrkan
Gävle - Hotell Aveny (fy!), Mezopotamya (Irakisk mat, gott!)
Hudiksvall - middagsstopp på Glada Hudik
Gnarp - "Bakom Statoil i Gnarp" refererat av The Kristet Utseende
Sundsvall/sollefteå - indalsälven
Härnösand - Högakustenbron, både by night and day. Bästa kiss-utsikten  
Örnsköldsvik - Skuleberget
Umeå - Hotell Björken och pubrunda på stan
Ånäset - på resa genom Ostriket
Bureå i närheten av Burträsk - Ljusvattnet
Skellefteå - Sprit & julhandling
Guldriket - Genomresa
Piteå - Paltkoma (både jag och polare 2 somnade så fort vi kört förbi Piteå-skylten)
Luleå - Julaftonsfirande, tomtetur i norrländska skogen och ett fågeltorn, Robinhood och Gott Nytt År! 

 

 
GEGGAN 2016
GEGGAN FESTIVALEN 2016
 
Festivalen Geggan flyttade in på Truckstop Alaska i Götet, med halmbalar och badtunna. Band som lirade var Sarah Klang - som jag missade. Spiders - jävligt bra som vanligt, körde EXAKT samma show som helgen innan i Borås. Favorit: Why Don´t you. True Moon - riktigt bra musikaliskt - men inte så mycket scenshow, ingen alls faktiskt. Finns två låtar på spotify Voodoo och Sugar. Lyssna! Hexvessel - psykadelisk folkrock från Finland, också bra men kanske ett band jag hellre lyssnar på i min ensamhet. Cosmic Truth! 
 
 
SKJUL FYRA SEX
Trippelrelease med: Staten // The Dahmers // Gamla Pengar
Skjul Fyra Sex i Göteborg
 
STATEN Otippat bra, lyssnat lite på skivan innan, typ på tåget dit. Helt klart kvällens överraskning. "Jag blir aldrig moderat" går på repeat i huvudet. Glampunk har fått ett nytt ansikte, eller iaf tröja. Mer glitter åt folket. Vi ses igen! 
 
THE DAHMERS Vad kan gå fel med ett gäng skelett på scen liksom!? Låten "Blood on my hands" tog sig in direkt på min privata spellista "The Best of the Rest" på Spotify. Bonuspoäng för röda metallicbrallor. Funkar i alla sammanhang. Det här är ett bra band, både musikaliskt och sceniskt. Lyssna för fan! 
 
GAMLA PENGAR Lite smått besviken på scennärvaron. Vet inte vad som hände, eller om jag var på kasst humör. Jag vet ju att jag gillar dom i vanliga fall, men tyckte inte riktigt dom levererade denna kvällen. Bättre lycka nästa gång. Men oavsett min personliga känsla just denna kväll så funkar alltid "Du är lurad", klassisk trallpunk.